EKOMięso - potrawyWykorzystaj

Masy mielone z ryb mieszanych

Masy mielone z ryb mieszanych | Gotowa masa: 1­000 g | Normatyw surowcowy


Zestawy jednostki: [g]
 
z dorsza
I
 
z ryb mieszanych
II
 
z filetów dorszowych
III
 
z leszcza i dorsza
IV
 
z leszcza i filetów dorszowych
V
 
 
 
Dorsz patroszony16001200900
Szczupak, sandacz350
Filety z dorsza850450
Leszcz900900
Bułka pszenna8080808080
Mleko150150150150150
Jaja (1 szt.)5050505050
Cebula8080808080
Tłuszcz
lub masło
35
25
35
25
35
25
35
25
35
25
Sól1515151515
Pieprz naturalny11111

Przygotowanie potrawy: Mięso z ryb oczyścić, wyjąć ości i zemleć z namoczoną w mleku i odciśniętą bułką. Przesmażyć cebulę, dodać ją do masy, dodać jaja, przyprawy, następnie masę dobrze wyrobić. Masa z ryb służy do przygotowywania klopsików, kotletów, pulpetów itp.

 

Print Friendly, PDF & Email
0 0 głosy
Article Rating
Kliknij i głosuj na artykuł
[Total: 0 Average: 0]

Powiązane zdjęcia:

Subskrybuj
Powiadom o
guest
0 komentarzy
Informacje zwrotne w linii
Zobacz wszystkie komentarze
0
Co o tym myślisz, proszę o komentarz.x