Młoda kapusta zasmażana
Młoda kapusta zasmażana
Składniki:
Przygotowanie:
- Wyciąć głąb, wpierw poszatkować główkę kapusty, posolić i pozostawić na 20—30 minut, aby trochę zmiękła.
- Następnie pokroić drobno cebulę.
- Odcisnąć lekko kapustę, wymieszać z poszatkowaną cebulą, później zalać ½ litrem wrzątku, pogotować przez 10—15 minut.
- Kapustę doprawić do smaku solą, pieprzem, octem jabłkowym i cukrem.
- Mąkę zrumienić i potem sporządzić z niej złocistą zasmażkę.
- Do kapusty dodać drobno posiekany koperek, zasmażkę i kminek, wymieszać.
- Podgrzewać jeszcze przez kilka minut.
- Młoda kapusta zasmażana może być podawana do młodych ziemniaków.
Kliknij i głosuj na artykuł
[Total: 0 Average: 0]