Dania główneObiadPRZEPISY

Młoda kapusta zasmażana

Młoda kapusta zasmażana


Składniki:

  • 1 główka kapusty,
  • 1 łyżka masła,
  • 2 cebule,
  • 1 pęczek koperku,
  • 1 łyżka mąki,
  • 2 łyżki octu jabłkowego,
  • sól, pieprz, cukier, kminek,
  • Vegeta do smaku,

Przygotowanie:

  1. Wyciąć głąb, wpierw poszatkować główkę kapusty, posolić i pozostawić na 20—30 minut, aby trochę zmiękła.
  2. Następnie pokroić drobno cebulę.
  3. Odcisnąć lekko kapustę, wymieszać z poszatkowaną cebulą, później zalać ½ litrem wrzątku, pogotować przez 10—15 minut.
  4. Kapustę doprawić do smaku solą, pieprzem, octem jabłkowym i cukrem.
  5. Mąkę zrumienić i potem sporządzić z niej złocistą zasmażkę.
  6. Do kapusty dodać drobno posiekany koperek, zasmażkę i kminek, wymieszać.
  7. Podgrzewać jeszcze przez kilka minut.
  8. Młoda kapusta zasmażana może być podawana do młodych ziemniaków.

Print Friendly, PDF & Email
0 0 głosy
Article Rating
Kliknij i głosuj na artykuł
[Total: 0 Average: 0]

Powiązane zdjęcia:

Subskrybuj
Powiadom o
guest
0 komentarzy
Informacje zwrotne w linii
Zobacz wszystkie komentarze
0
Co o tym myślisz, proszę o komentarz.x