Dania główneMięso - potrawy

Mostek barani po wiedeńsku panierowany

Mostek barani po wiedeńsku,

najlepiej jagnięcy jest podobny do cielęcego, choć znacznie tańszy. Przyrządzamy go podobnie, jak cielęcy, podajemy z ostrymi sosami – musztardowym, czy pomidorowym.


Składniki:

  • 80 dag mostka jagnięcego,
  • 20 dag włoszczyzny,
  • sól,
  •  8 dag tłuszczu do smażenia,
  • 1 cytryna,
  • zielenina,

Panierowanie:

  • 2 małe jajka,
  • 3 dag mąki,
  • 8 dag tartej bułki,

Przygotowanie:

  1. Mostek barani po wiedeńsku (panierowany) –
  2. Przyrządzić według przepisu mostek cielęcy po  wiedeńsku,
  3. Podawać z sosem pomidorowym, musztardowym lub innym ostrym.

Print Friendly, PDF & Email
0 0 głosy
Article Rating
Kliknij i głosuj na artykuł
[Total: 0 Average: 0]

Powiązane zdjęcia:

Subskrybuj
Powiadom o
guest
0 komentarzy
Informacje zwrotne w linii
Zobacz wszystkie komentarze
0
Co o tym myślisz, proszę o komentarz.x