ObiadPRZEPISY

Móżdżek ze śmietaną

Móżdżek ze śmietaną. To bardzo delikatne danie. Wypróbujcie go i sami zdecydujcie, czy wasz smak zmienił się od czasu staropolskich rodaków. Potrawa ta kiedyś często była serwowana, jako stały element posiłków w mlecznych barach. 


Składniki:

  • 15 dag mózgu,
  • 3 dag śmietanki,
  • 4 dag mąki,
  • 5 dag cebuli,
  • 5 dag masła,
  • 2 g soli.

 

Przygotowanie:

  1. Mózg oczyścić z błon, obgotować, pokroić w kostkę, osolić i zaprawić śmietanką z mąką, po czym dodać lekko sparzoną cebulę.

 

Print Friendly, PDF & Email
0 0 głosy
Article Rating
Kliknij i głosuj na artykuł
[Total: 0 Average: 0]

Powiązane zdjęcia:

Subskrybuj
Powiadom o
guest
0 komentarzy
Informacje zwrotne w linii
Zobacz wszystkie komentarze
0
Co o tym myślisz, proszę o komentarz.x