PRZEPISYŚniadanie

Mózg wieprzowy po polsku

Mózg wieprzowy po polsku. 

Móżdżek krótko się gotuje, a potem smaży z jajkami. To bardzo delikatna potrawa. Często serwowana jako śniadanie. Smaczne.


Składniki:

  • 50 – 6 dag mózgu wieprzowego,
  • ocet, sól,
  • 5 dag cebuli,
  • 4 dag tłuszczu,
  • 2 żółtka,
  • pieprz,
  • ½ łyżeczki siekanej, zielonej pietruszki

Przygotowanie:

  1. Przyrządzić wg. przepisu na Mózg cielęcy zapiekany w sosie beszamelowym.
  2. Potrawy z wieprzowiny, smażone można również przyrządzać na opiekaczu.



Print Friendly, PDF & Email
0 0 głosy
Article Rating
Kliknij i głosuj na artykuł
[Total: 0 Average: 0]

Powiązane zdjęcia:

Subskrybuj
Powiadom o
guest
0 komentarzy
Informacje zwrotne w linii
Zobacz wszystkie komentarze
0
Co o tym myślisz, proszę o komentarz.x