Naleśniki ze świeżymi grzybami

Naleśniki ze świeżymi grzybami. 

Amatorzy grzybów lubią wymyślać coraz to nowe przepisy, w których także można je wykorzystać. Z tą intencją poniżej przedstawiam jeden z takich przepisów na naleśniki z grzybami. 


Składniki:

  • 20 dkg mąki,
  • 200 ml mleka,
  • 200 ml wody,
  • 3 jaja,
  • 2—3 dkg słoniny,
  • sól do smaku,

Nadzienie

  • ½ kg świeżych grzybów,
  • 8 dkg cebuli,
  • 3 dkg tłuszczu,
  • 2 dkg tartej bułki,
  • natka pietruszki,
  • sól i pieprz do smaku,
  • tłuszcz do smażenia,

Przygotowanie:

  1. Grzyby wpierw dokładnie oczyścić, umyć, pokroić w plastry.
  2. Cebulę obrać, opłukać, potem pokroić w kostkę, podsmażyć, włożyć grzyby i dusić do miękkości.
  3. Następnie połączyć z tartą bułką i posiekaną natką pietruszki, doprawić do smaku.
  4. Naleśniki ze świeżymi grzybami mogą stanowić samodzielne danie. również być dodatkiem do zup. 

Dalej przygotować jak (naleśniki z jajami).


Print Friendly, PDF & Email
0 0 głosy
Article Rating
Kliknij i głosuj na artykuł
[Total: 0 Average: 0]
Subskrybuj
Powiadom o
guest
0 komentarzy
Informacje zwrotne w linii
Zobacz wszystkie komentarze
0
Co o tym myślisz, proszę o komentarz.x