Dania głównePRZEPISY

Naleśniki z wątróbką z drobiu

Naleśniki z wątróbką z drobiu


Składniki:

  • 20 dkg mąki,
  • 200 ml mleka,
  • 200 ml wody,
  • 3 jaja,
  • 2—3 dkg słoniny,
  • sól do smaku,

Nadzienie:

  • ½ kg wątróbki z drobiu,
  • 15 dkg cebuli,
  • 3 dkg tłuszczu,
  • 2 jaja ugotowane na twardo,
  • 50 ml śmietany,
  • sól i pieprz do smaku,
  • tłuszcz do smażenia,

Przygotowanie:

  1. Wątróbkę opłukać, zdjąć błonę (można namoczyć w mleku, pokrajać na mniejsze kawałki, usmażyć).
  2. Cebulę obrać, opłukać, drobno pokroić, usmażyć, przestudzić.
  3. Zemleć razem z wątróbką, jajami, połączyć ze śmietaną, doprawić do smaku.
  4. Usmażyć naleśniki.
  5. Dalej przygotować jak (naleśniki z jajami).

Usmażony naleśnik potrzebny będzie do przygotowania ślimaczków.


Print Friendly, PDF & Email
0 0 głosy
Article Rating
Kliknij i głosuj na artykuł
[Total: 0 Average: 0]

Powiązane zdjęcia:

Subskrybuj
Powiadom o
guest
0 komentarzy
Informacje zwrotne w linii
Zobacz wszystkie komentarze
0
Co o tym myślisz, proszę o komentarz.x