Naleśniki z wątróbką z drobiu
Naleśniki z wątróbką z drobiu
Składniki:
- 20 dkg mąki,
- 200 ml mleka,
- 200 ml wody,
- 3 jaja,
- 2—3 dkg słoniny,
- sól do smaku,
Nadzienie:
- ½ kg wątróbki z drobiu,
- 15 dkg cebuli,
- 3 dkg tłuszczu,
- 2 jaja ugotowane na twardo,
- 50 ml śmietany,
- sól i pieprz do smaku,
- tłuszcz do smażenia,
Przygotowanie:
- Wątróbkę opłukać, zdjąć błonę (można namoczyć w mleku, pokrajać na mniejsze kawałki, usmażyć).
- Cebulę obrać, opłukać, drobno pokroić, usmażyć, przestudzić.
- Zemleć razem z wątróbką, jajami, połączyć ze śmietaną, doprawić do smaku.
- Usmażyć naleśniki.
- Dalej przygotować jak (naleśniki z jajami).
Usmażony naleśnik potrzebny będzie do przygotowania ślimaczków.
Kliknij i głosuj na artykuł
[Total: 0 Average: 0]