EKOMięso - potrawyPRZEPISYWykorzystaj

Oczyszczanie podrobów (odpadków jadalnych)

Oczyszczanie podrobów (odpadków jadalnych)

Oczyszczanie podrobów wymaga pewnej staranności. Niestaranne wykonanie tej czynności może spowodować powstanie zapachu i zniszczenie produktu.

  1. Po wypatroszeniu żołądek, serce, nerki, wątrobę z woreczkiem żółciowym odkłada się, a niejadalne wnętrzności odrzuca.
  2. Żołądek przecina się w cieniej części pomiędzy zgrubieniami i zdejmuje wewnętrzną, grubą, żółtą błonę wraz z zawartością.
  3. Nadmiar tłuszczu z jamy brzusznej usuwa się.
  4. Jeśli jelita są obrośnięte tłuszczem, należy go dokładnie zdjąć, namoczyć w zimnej wodzie, po czym stopić.
  5. Łapki zanurza się we wrzącej wodzie, odejmuje pazurki oraz ściąga skórę.
  6. Główkę również zanurza się we wrzącej wodzie, usuwa dziób, ściąga błonę z języka, usuwa oczy.

Potrawka z podróbek

Print Friendly, PDF & Email
0 0 głosy
Article Rating
Kliknij i głosuj na artykuł
[Total: 0 Average: 0]

Powiązane zdjęcia:

Subskrybuj
Powiadom o
guest
0 komentarzy
Informacje zwrotne w linii
Zobacz wszystkie komentarze
0
Co o tym myślisz, proszę o komentarz.x