PRZEPISYPrzetwory domowe

Ogórki konserwowe z curry

Ogórki konserwowe z curry


Składniki:

  • 2 kg ogórków pokrojone na ćwiartki,

zalewa:

  • 1­ litr wody,
  • 1 szklanka octu,
  • 1­ ½ szklanki cukru,
  • 1 ½ łyżki soli,
  • 3 łyżeczki gorczycy,
  • 2 łyżeczki curry,

Przygotowanie:

  1. Zalewę najpierw zagotować przez około 7 minut.
  2. Następnie do każdego słoika włożyć po 2 listki selera i 1 krążek cebuli na wierzch ogórków.
  3. Gotować krótko, podobnie jak ogórki konserwowe.
  4. Aby więcej ogórków weszło do słoika trzeba je trochę posolić i pozostawić na kilka minut, aż zmiękną.
ogórki konserwowe
Ogórki pokrojone w ćwiartki.

Print Friendly, PDF & Email
0 0 głosy
Article Rating
Kliknij i głosuj na artykuł
[Total: 0 Average: 0]

Powiązane zdjęcia:

Subskrybuj
Powiadom o
guest
0 komentarzy
Informacje zwrotne w linii
Zobacz wszystkie komentarze
0
Co o tym myślisz, proszę o komentarz.x