PRZEPISYPrzetwory domowe

Ogórki marynowane

Ogórki marynowane


Składniki:

  • 1 kg ogórków,

zalewa:

Przygotowanie:

  1. 1 kg ogórków obrać, pokroić w plastry, posolić i odstawić na 24 godziny.
  2. Zagotować zalewę, odstawić ją też na 24 godziny.
  3. Zlać sok z ogórków, zmieszać z zalewą i zagotować.
  4. Gorące ogórki wkładać do wyparzonych słoików, zakręcić i pozostawić do ostygnięcia do góry dnem.

Print Friendly, PDF & Email
0 0 głosy
Article Rating
Kliknij i głosuj na artykuł
[Total: 0 Average: 0]

Powiązane zdjęcia:

Subskrybuj
Powiadom o
guest
0 komentarzy
Informacje zwrotne w linii
Zobacz wszystkie komentarze
0
Co o tym myślisz, proszę o komentarz.x