Mięso - potrawyPRZEPISY

Ozorki cielęce zapiekane w sosie beszamelowym

Ozorki cielęce zapiekane w so­sie be­sza­me­lo­wym

skro­pić sto­pio­nym ma­słem i tartą bułką. Po­da­wać z ziem­nia­kami, go­to­waną ja­rzyną i su­rówką z wa­rzyw.


Skład­niki:

  • 60 dag ozor­ków,
  • 15 dag włosz­czy­zny,
  • 1 liść bob­kowy,
  • 3 – 5 zia­ren ziela an­giel­skiego,
  • sól,
  • 3 dag ma­sła,
  • 2 dag tar­tej bułki,
  • ½ l sosu be­sza­me­lo­wego,
  • 3 dag sera tyl­życ­kiego,

Przy­go­to­wa­nie:

  1. Ugo­to­wać ozorki (Ozorki cie­lęce go­to­wane).
  2. Po­kroić wzdłuż na 2 – 3 por­cje, uło­żyć uko­śnie na pół­mi­sku do za­pie­ka­nia.
  3. Przy­rzą­dzić sos be­sza­me­lowy.
  4. Ozorki za­lać so­sem, skro­pić sto­pio­nym ma­słem i tartą bułką.
  5. Wsta­wić do go­rą­cego pie­kar­nika i za­piec.
  6. Po­da­wać z ziem­nia­kami, go­to­waną ja­rzynąsu­rówką z wa­rzyw.

Print Friendly, PDF & Email
0 0 głosy
Article Rating
Kliknij i głosuj na artykuł
[Total: 0 Average: 0]

Powiązane zdjęcia:

Subskrybuj
Powiadom o
guest
0 komentarzy
Informacje zwrotne w linii
Zobacz wszystkie komentarze
0
Co o tym myślisz, proszę o komentarz.x