Dania główneObiadPRZEPISYWypiekaneZupy

Paluszki drożdżowe z kminkiem

 

Paluszki Drożdżowe z Kminkiem

piec w dobrze nagrzanym piekarniku około 15 minut. Gdy zrumienią się na jasnozłoty kolor, ułożyć w piramidkę na półmisku.


Przygotowanie:

  1. Przyrządzić ciasto (Paszteciki drożdżowe z kapustą).
  2. Po wyrośnięciu wyłożyć ciasto na stolnicę posypaną mąką, podzielić na dwie części.
  3. Z każdej formować długie wałeczki o średnicy ½ cm.
  4. Kroić paluszki o długości 10 cm, układać na blasze posmarowanej tłuszczem i oprószonej mąką.
  5. Zostawić w ciepłym miejscu, aby wyrosły.
  6. Smarować rozmąconym jajem, posypać kminkiem z solą.
  7. Piec w dobrze nagrzanym piekarniku około 15 minut.
  8. Gdy ciasto zrumieni się na jasnozłoty kolor, wyjąć, ułożyć w piramidkę na półmisku.

Print Friendly, PDF & Email
0 0 głosy
Article Rating
Kliknij i głosuj na artykuł
[Total: 0 Average: 0]

Powiązane zdjęcia:

Subskrybuj
Powiadom o
guest
0 komentarzy
Informacje zwrotne w linii
Zobacz wszystkie komentarze
0
Co o tym myślisz, proszę o komentarz.x