PRZEPISY

Pasta pomidorowa aromatyczna

Pasta Pomidorowa Aromatyczna


Nasza pasta jest aromatyczna, czysty koncentrat, bez żadnych konserwantów, doprawiona do smaku, będzie nam przypominać smak i aromat dojrzałych pomidorów przez całą resztę roku.

Składniki:

  • 5 kg pomidorów,
  • ½ kg kwaśnych jabłek,
  • ½ kg cebuli,
  • 10 dag soli,
  • ½ kg cukru,
  • 10—12 goździków,
  • 1 dag imbiru,
  • 1 dag cynamonu mielonego,
  • ½ gałki muszkatołowej,
  • 1 dag mielonej papryki,
  • 20 ziaren pieprzu,
  • 1 dag cząbra,
  • 1 dag bazylii.

Przygotowanie:

  1. Pomidory, cebulę, jabłka umyć, pokroić i razem dusić.
  2. Początkowo pod przykryciem, a gdy zmiękną, podgrzewać w odkrytym naczyniu.
  3. Gdy zmiękną – przetrzeć, dodać przyprawy i nadal podgrzewać, często mieszając.
  4. Gdy pasta pomidorowa aromatyczna osiągnie konsystencję gęstego kremu,
    przełożyć do słoiczków, napełniając je po brzegi, zamknąć.

 

Print Friendly, PDF & Email
0 0 głosy
Article Rating
Kliknij i głosuj na artykuł
[Total: 0 Average: 0]

Powiązane zdjęcia:

Subskrybuj
Powiadom o
guest
0 komentarzy
Informacje zwrotne w linii
Zobacz wszystkie komentarze
0
Co o tym myślisz, proszę o komentarz.x