Pasta pomidorowa aromatyczna
Pasta Pomidorowa Aromatyczna
Nasza pasta jest aromatyczna, czysty koncentrat, bez żadnych konserwantów, doprawiona do smaku, będzie nam przypominać smak i aromat dojrzałych pomidorów przez całą resztę roku.
Składniki:
- 5 kg pomidorów,
- ½ kg kwaśnych jabłek,
- ½ kg cebuli,
- 10 dag soli,
- ½ kg cukru,
- 10—12 goździków,
- 1 dag imbiru,
- 1 dag cynamonu mielonego,
- ½ gałki muszkatołowej,
- 1 dag mielonej papryki,
- 20 ziaren pieprzu,
- 1 dag cząbra,
- 1 dag bazylii.
Przygotowanie:
- Pomidory, cebulę, jabłka umyć, pokroić i razem dusić.
- Początkowo pod przykryciem, a gdy zmiękną, podgrzewać w odkrytym naczyniu.
- Gdy zmiękną – przetrzeć, dodać przyprawy i nadal podgrzewać, często mieszając.
- Gdy pasta pomidorowa aromatyczna osiągnie konsystencję gęstego kremu,
przełożyć do słoiczków, napełniając je po brzegi, zamknąć.
Kliknij i głosuj na artykuł
[Total: 0 Average: 0]