PRZEPISYPrzetwory domoweSosy

Ostra pasta pomidorowa

Ostra pasta pomidorowa jest znacznie smaczniejsza i bardziej intensywna niż zwykły ketchup.

Składniki:

  • 3 kg pomidorów,
  • 2 szklanki octu (6%),
  • ½ kg cebuli,
  • 2 łyżki cukru,
  • 2 łyżki musztardy,
  • sól,
  • kilka ziaren jałowca i pieprzu,
  • kilka listów laurowych.
ostra-pasta-pomidorowa.
Ostra pasta pomidorowa.

Przygotowanie:

  1. Pomidory umyć i pokroić.
  2. Obraną cebulę pokroić, rozgotować wraz z pomidorami i przetrzeć.
  3. Ugotować ocet z listkami laurowymi, z pieprzem i owocami jałowca,
    ostudzić, zalać wystudzonym octem przecier z pomidorów, potem podgrzewać go aż zgęstnieje.
  4. Doprawić musztardą, cukrem i solą i gotować jeszcze przez 15 minut.
  5. Przełożyć do słoiczków napełniając je całkowicie i zamknąć szczelnie.
Print Friendly, PDF & Email
0 0 głosy
Article Rating
Kliknij i głosuj na artykuł
[Total: 0 Average: 0]

Powiązane zdjęcia:

Subskrybuj
Powiadom o
guest
0 komentarzy
Informacje zwrotne w linii
Zobacz wszystkie komentarze
0
Co o tym myślisz, proszę o komentarz.x