PRZEPISYPrzetwory domoweSosy

Pasta pomidorowa z papryką

Poznaj przepis: «Pasta pomidorowa z papryką słodką», która może być przechowywana przez wiele miesięcy i w razie potrzeby dodawana do innych dań.

Składniki – po 1 kg:

  • pomidorów,
  • cebuli,
  • papryki słodkiej
    (strąki czerwone lub zielone),

    • sól, cukier (do smaku).

Pasta pomidorowa z papryką – Przygotowanie:

Pasta pomidorowa z papryką
Papryka ostra
  1. Umyte pomidory pokroić w ćwiartki.
  2. Cebulę oczyścić i posiekać.
  3. Umyta paprykę przekroić i usunąć pestki.
  4. Wszystkie warzywa włożyć do rondla i rozparowywać pod przykryciem,
    a następnie odkryć i wolno gotować około 35 minut.
  5. Przełożyć na sito, przetrzeć i doprawić solą i cukrem do smaku.
  6. Podgrzewać tak długo, aż pasta nabierze gęstości powideł.
  7. Na gorąco przełożyć do słoików i zamknąć.
Print Friendly, PDF & Email
0 0 głosy
Article Rating
Kliknij i głosuj na artykuł
[Total: 0 Average: 0]

Powiązane zdjęcia:

Subskrybuj
Powiadom o
guest
0 komentarzy
Informacje zwrotne w linii
Zobacz wszystkie komentarze
0
Co o tym myślisz, proszę o komentarz.x