Pasta pomidorowo jabłkowa
Takim przykładem jest pasta pomidorowo jabłkowa. Poznaj przepis na to ciekawe danie.
Składniki:
- 1 ½ kg pomidorów,
- ½ kg cebuli,
- 1 kg jabłek (spadów),
- sól,
- kilka ziaren czosnku.
Przygotowanie:
- Pomidory umyć i pokroić.
- Obraną cebulę posiekać, jabłka umyć, pokroić wraz ze skórą i z pestkami
po oczyszczeniu z uszkodzonych części. - Wszystko włożyć do rondla i rozparować pod przykryciem,
następnie odkryć i podgrzewać bez pokrywki jeszcze przez ½ godziny. - Czosnek obrać i zmiażdżyć, dodać do pomidorów, posolić i
podgrzewać dalej, aż do zagęszczenia pasty do odpowiedniej gęstości. - Na gorąco przełożyć do słoiczków i zawekować.
Kliknij i głosuj na artykuł
[Total: 0 Average: 0]