PRZEPISYPrzetwory domoweSosy

Pasta pomidorowo jabłkowa

Takim przykładem jest pasta pomidorowo jabłkowa. Poznaj przepis na to ciekawe danie.

Składniki:

  • 1 ½ kg pomidorów,
  • ½ kg cebuli,
  • 1 kg jabłek (spadów),
  • sól,
  • kilka ziaren czosnku.

Przygotowanie:

pasta pomidorowo-jabłkowa
Pasta pomidorowo-jabłkowa.
  1. Pomidory umyć i pokroić.
  2. Obraną cebulę posiekać, jabłka umyć, pokroić wraz ze skórą i z pestkami
    po oczyszczeniu z uszkodzonych części.
  3. Wszystko włożyć do rondla i rozparować pod przykryciem,
    następnie odkryć i podgrzewać bez pokrywki jeszcze przez ½ godziny.
  4. Czosnek obrać i zmiażdżyć, dodać do pomidorów, posolić i
    podgrzewać dalej, aż do zagęszczenia pasty do odpowiedniej gęstości.
  5. Na gorąco przełożyć do słoiczków i zawekować.
Print Friendly, PDF & Email
0 0 głosy
Article Rating
Kliknij i głosuj na artykuł
[Total: 0 Average: 0]

Powiązane zdjęcia:

Subskrybuj
Powiadom o
guest
0 komentarzy
Informacje zwrotne w linii
Zobacz wszystkie komentarze
0
Co o tym myślisz, proszę o komentarz.x