Ciasto potrawyPRZEPISYPrzystawkiZupy

Paszteciki drożdżowe pieczone z nadzieniem z mięsa, szynki lub parówek

Paszteciki drożdżowe pieczone z nadzieniem z mięsa, szynki lub parówek.


  1. Przyrządzić ciasto według przepisu „Paszteciki drożdżowe smażone z nadzieniem z mięsa, szynki lub parówek”,
    1. formować paszteciki z nadzieniem z mięsa,
    2. szynki lub parówek,
    3. albo z mięsa i kapusty cukrowej.
  2. Wyrobione paszteciki układać na blasze posmarowanej masłem i posypanej mąką.
  3. Gdy wyrosną, smarować rozmąconym jajem.
  4. Wstawić do średnio gorącego piekarnika i piec około 25 minut.
  5. Zrumienione układać na półmisku i podawać na gorąco.
Print Friendly, PDF & Email
0 0 głosy
Article Rating
Kliknij i głosuj na artykuł
[Total: 0 Average: 0]

Powiązane zdjęcia:

Subskrybuj
Powiadom o
guest
0 komentarzy
Informacje zwrotne w linii
Zobacz wszystkie komentarze
0
Co o tym myślisz, proszę o komentarz.x