Desery i napojeŚwiąteczne i karnawałowe

Peppermint

 Peppermint (pepermint)


Składniki:


Przygotowanie:

  1. Olejek miętowy rozprowadzić w 2 – 3 łyżkach alkoholu, potem wymieszać z resztą spirytusu.
  2. Wodę zagotować, dodać cukier i stale mieszając, gotować na maleńkim ogniu, dopóki cukier się nie rozpuści.
  3. Dodać sok z cytryny, lekko ostudzić.
  4. Do syropu wlewać delikatnie spirytus, stale mieszając.
  5. Wymieszany likier rozlać do butelek.
  6. Peppermint nie wymaga długiego leżakowania – nadaje się do picia już po 2 tygodniach.

Print Friendly, PDF & Email
0 0 głosy
Article Rating
Kliknij i głosuj na artykuł
[Total: 0 Average: 0]

Powiązane zdjęcia:

Subskrybuj
Powiadom o
guest
0 komentarzy
Informacje zwrotne w linii
Zobacz wszystkie komentarze
0
Co o tym myślisz, proszę o komentarz.x