Dania główneMięso - potrawyObiadPRZEPISY

Pieczeń cielęca pieczona panierowana

Pieczeń cielęca pieczona (pa­nie­ro­wana)


Skład­niki:

Przy­go­to­wa­nie:

  1. Mięso opłu­kać, osą­czyć, obrać z po­więzi, oso­lić, pa­nie­ro­wać w mące, roz­mą­co­nym jajku i tar­tej bułce.
  2. Pa­nie­ro­wa­nie przy­ci­snąć rę­kami, roz­grzać tłuszcz na pa­telni,
  3. Wło­żyć mięso, szybko osma­żyć z dwóch stron.
  4. Prze­ło­żyć na do­sto­so­waną wiel­ko­ścią bryt­fannę,
  5. Wlać resztę tłusz­czu po­zo­sta­łego ze sma­że­nia (je­śli nie jest prze­pa­lony),
  6. Do­dać ma­sło i piec około 1 go­dziny.
  7. W cza­sie pie­cze­nia po­le­wać tłusz­czem.
  8. Gdy pie­czeń jest miękka, po­kroić w pla­stry w po­przek włó­kien.

Pieczeń cielęca pieczona podawać na podłużnym półmisku z ziem­nia­kami, jarzyną gotowaną lub su­rówką z wa­rzyw

Print Friendly, PDF & Email
0 0 głosy
Article Rating
Kliknij i głosuj na artykuł
[Total: 0 Average: 0]

Powiązane zdjęcia:

Subskrybuj
Powiadom o
guest
0 komentarzy
Informacje zwrotne w linii
Zobacz wszystkie komentarze
0
Co o tym myślisz, proszę o komentarz.x