Mięso - potrawyPRZEPISYPrzystawkiŚniadanie

Pieczeń wołowa z jajecznicą na szynce

Pieczeń Wołowa z Jajecznicą Na Szynce


Składniki:

  • 60 dag zrazówki,
  • 4 jaja,
  • 10 dag szynki wędzonej,
  • 5 dag słoniny,
  • 2 cebule,
  • sól,

Przygotowanie:

  1. Tłustą, wędzoną szynkę pokroić w kostkę, usmażyć na niej jajecznicę z czterech jaj.
  2. Mięso sparzyć octem, pokrojone plastry dobrze rozbić, rozpłaszczyć cienko, posolić, popieprzyć, wyłożyć jajecznicą, dobrze zwinąć.
  3. Obłożyć plasterkami słoniny i pokrojoną plastry cebulą, wstawić do pieca.
  4. Gotową pieczeń polać na półmisku ostrym sosem chrzanowym, cebulowym lub musztardowym.

Print Friendly, PDF & Email
0 0 głosy
Article Rating
Kliknij i głosuj na artykuł
[Total: 0 Average: 0]

Powiązane zdjęcia:

Subskrybuj
Powiadom o
guest
0 komentarzy
Informacje zwrotne w linii
Zobacz wszystkie komentarze
0
Co o tym myślisz, proszę o komentarz.x