Ciasto potrawyPRZEPISYWypiekane

Piernik z marchewką I

Piernik Z Marchewką I Bez Miodu.


Składniki:

  • 80 dkg mąki (4 szklanki),
  • 10 dkg margaryny,
  • 20 dkg cukru (niepełna szklanka),
  • 1 łyżka sody,
  • 1 jajo,
  • 60 dkg obranej marchwi,
  • 1 łyżka oleju,
  • 1 opakowanie przyprawy do piernika lub zmielone przyprawy,
  • tłuszcz i tarta bułka do formy,

piernik
Piernik.

Przygotowanie:

  1. Obraną marchew zetrzeć na tarce z małymi otworami i wygnieść dobrze z mąką, aby puściła sok.
  2. Dodać cukier, całe jajo, olej, sodę i przyprawę.
  3. Ciasto dokładnie wyrobić i wyłożyć do formy wysmarowanej tłuszczem i wysypaną bułką tartą.
  4. Piec w ciepłym piekarniku około 50—60 minut.

Print Friendly, PDF & Email
0 0 głosy
Article Rating
Kliknij i głosuj na artykuł
[Total: 0 Average: 0]

Powiązane zdjęcia:

Subskrybuj
Powiadom o
guest
0 komentarzy
Informacje zwrotne w linii
Zobacz wszystkie komentarze
0
Co o tym myślisz, proszę o komentarz.x