Pieróg drożdżowy z mięsem

Pieróg Drożdżowy Z Mięsem


Przyrządzić ciasto i nadzienie:

(Paszteciki drożdżowe pieczone z nadzieniem z mięsa, szynki lub parówek).

  1. Wyrośnięte ciasto drożdżowe wyłożyć na stolnicę posypaną mąką,
    1. wywałkować prostokąt o długości 25 – 30 cm, szerokości 15 – 18 cm,
    2. nałożyć nadzieniem,
    3. rozsmarować równo,
    4. zawinąć w rulon,
    5. ułożyć na blasze posmarowanej masłem, posypanej mąką.
  2. Gdy wyrośnie, smarować z wierzchu rozmąconym jajem.
  3. Wstawić do średnio gorącego piekarnika, piec około ½ godziny.
  4. Wyjąć, ułożyć na półmisku, pokroić w skośne porcje szerokości 3 cm.
  5. Podawać z surowym masłem, topionym lub sosem pomidorowym, grzybowym itp.

Print Friendly, PDF & Email
0 0 głosy
Article Rating
Kliknij i głosuj na artykuł
[Total: 0 Average: 0]
Subskrybuj
Powiadom o
guest
0 komentarzy
Informacje zwrotne w linii
Zobacz wszystkie komentarze
0
Co o tym myślisz, proszę o komentarz.x
()
x