Pieróg drożdżowy z mięsem
Pieróg Drożdżowy Z Mięsem
Przyrządzić ciasto i nadzienie:
(Paszteciki drożdżowe pieczone z nadzieniem z mięsa, szynki lub parówek).
- Wyrośnięte ciasto drożdżowe wyłożyć na stolnicę posypaną mąką,
- wywałkować prostokąt o długości 25 – 30 cm, szerokości 15 – 18 cm,
- nałożyć nadzieniem,
- rozsmarować równo,
- zawinąć w rulon,
- ułożyć na blasze posmarowanej masłem, posypanej mąką.
- Gdy wyrośnie, smarować z wierzchu rozmąconym jajem.
- Wstawić do średnio gorącego piekarnika, piec około ½ godziny.
- Wyjąć, ułożyć na półmisku, pokroić w skośne porcje szerokości 3 cm.
- Podawać z surowym masłem, topionym lub sosem pomidorowym, grzybowym itp.
Kliknij i głosuj na artykuł
[Total: 0 Average: 0]