Ciasto potrawyDania główneObiadPRZEPISYPrzystawki

Pierogi z serem

Pierogi z serem.

Nadzienie powinno być gęste. Ukształtować pierogi, ugotować, Wyłożyć na ogrzany półmisek, polać masłem (podać osobno śmietanę).


Składniki:

nadzienie:

  • 40 dag sera (twaróg),
  • 1 żółtko,
  • sól,
  • 4 dag masła lub margaryny do polania,

ciasto:

  • 35 dag mąki,
  • 1 jajko,
  • sól,
  • ⅛ l wody.

Przygotowanie:

  1. Przyrządzić ciasto na pierogi.

  2. Przyrządzić nadzienie:

      Ser przetrzeć przez sito,

    1. albo przepuścić przez maszynkę (można kupić ser mielony),
    2. dodać 1 lub 2 żółtka,
    3. sól.
  3. Utrzeć – (nadzienie powinno być gęste).
  4. Kształtować pierogi, ugotować,
  5. Wyłożyć na ogrzany półmisek, polać masłem (podać osobno śmietanę).

Print Friendly, PDF & Email
0 0 głosy
Article Rating
Kliknij i głosuj na artykuł
[Total: 0 Average: 0]

Powiązane zdjęcia:

Subskrybuj
Powiadom o
guest
0 komentarzy
Informacje zwrotne w linii
Zobacz wszystkie komentarze
0
Co o tym myślisz, proszę o komentarz.x