Ciasto potrawyDania głównePRZEPISY

Pierogi ze świeżej kapusty z grzybami

 

Pierogi ze świeżej kapusty z grzybami


nadzienie:

  • 1 kg kapusty cukrowej,
  • 2 dkg suszonych grzybów,
  • 5 dkg cebuli,
  • 4 dkg tłuszczu,
  • sól, pieprz,

ciasto:

  • 35 dkg mąki,
  • 1 jajko,
  • ¼ l wody,
  • sól,
  • 4 dkg masła lub margaryny do polania,
  • 2 dkg tartej bułki,

Przygotowanie:

  1. Przyrządzić wg przepisu „Pierogi ze świeżej kapusty z serem”.
  2. Zamiast sera dodać suszone, ugotowane i posiekane grzyby.

Kliknij i głosuj na artykuł
[Total: 0 Average: 0]
0 0 głosy
Article Rating

Powiązane zdjęcia:

Subskrybuj
Powiadom o
guest
0 komentarzy
najstarszy
najnowszy oceniany
Informacje zwrotne w linii
Zobacz wszystkie komentarze
0
Co o tym myślisz, proszę o komentarz.x