PRZEPISYWypiekaneWyroby cukiernicze

Placek kruchy z owocami

Placek kruchy z owocami


Składniki:

ciasto:

Przygotowanie:

  1. Przesiać mąkę, dodać do niej masło, posiekać nożem, wlać żółtka i dodać cukier puder.
  2. Wyrobić ciasto nożem, a następnie szybko zagnieść.
  3. Pozostawić pod przykryciem w chłodnym miejscu (lodówka) przez około 10 minut.
  4. Wywałkować blat o grubości 1 ½ cm i położyć na suchą blachę.
  5. Pokryć jednym gatunkiem owoców, bądź dwoma o kontrastującym z sobą smaku i kolorze jak truskawki i agrest.
  6. Owoce muszą być suche, a większe, jak śliwki, podzielone na połówki i pozbawione pestek.
  7. Placek wstawić do gorącego piekarnika i piec przez około 40 minut.
  8. Placek kruchy z owocami po upieczeniu pokroić placek na kwadraty, a wystudzone oprószyć cukrem pudrem.

Print Friendly, PDF & Email
0 0 głosy
Article Rating
Kliknij i głosuj na artykuł
[Total: 0 Average: 0]

Powiązane zdjęcia:

Subskrybuj
Powiadom o
guest
0 komentarzy
Informacje zwrotne w linii
Zobacz wszystkie komentarze
0
Co o tym myślisz, proszę o komentarz.x