Mięso - potrawyObiadSosy

Płucka wieprzowe w kwaśnym sosie

Płucka wieprzowe w kwaśnym sosie,

jak wszystkie potrawy przygotowywane z podrobów są rzeczywiście bardzo smaczne. Warto też spróbować je wykonać samemu. Przygotowujemy je podobnie,  jak płucka cielęce w sosie kwaśnym. Trzeba je starannie wypłukać, potem odciąć tchawicę. Można je podawać z ziemniakami i jarzyną gotowaną lub surówką z warzyw. 


Składniki:

  • 80 dag płucek wieprzowych,
  • 3 dag cebuli,
  • 4 dag tłuszczu,
  • 3 dag męki,
  • 20 dag włoszczyzny,
  • 2 – 3 ziarnu ziela angielskiego,
  • sól, ocet, pieprz,
  • 1 liść laurowy,

Przygotowanie:

  1. Przyrządzić według przepisu: „Płucka cielęce na kwaśno”.

Print Friendly, PDF & Email
0 0 głosy
Article Rating
Kliknij i głosuj na artykuł
[Total: 0 Average: 0]

Powiązane zdjęcia:

Subskrybuj
Powiadom o
guest
0 komentarzy
Informacje zwrotne w linii
Zobacz wszystkie komentarze
0
Co o tym myślisz, proszę o komentarz.x