PRZEPISYŚwiąteczne i karnawałoweWypiekaneWyroby cukiernicze

Polewa czekoladowa I

Polewa czekoladowa I (glazura)

Polewę z czekolady tworzy się rozpuszczając na gorąco czekoladę i rozcierając ją z masłem. Można też ugotować syrop z cukru, rozetrzeć i dodać kakao.


Polewa czekoladowa I (glazura)
Polewa czekoladowa I (glazura).

Składniki:

  • 10 – 20 dkg czekolady,
  • 5 – 10 dkg masła,

Przygotowanie:

  1. Czekoladę razem z masłem skropić lekko wodą, 
  2. Rozgrzać na patelni lub wstawić do lekko rozgrzanego piekarnika na kilka minut,
  3. Rozetrzeć, szybko oblać tort, smarując nożem.

Print Friendly, PDF & Email
0 0 głosy
Article Rating
Kliknij i głosuj na artykuł
[Total: 0 Average: 0]

Powiązane zdjęcia:

Subskrybuj
Powiadom o
guest
0 komentarzy
Informacje zwrotne w linii
Zobacz wszystkie komentarze
0
Co o tym myślisz, proszę o komentarz.x