Napoje alkoholoweŚwiąteczne i karnawałowe

Poncz I

Poncz I


Składniki:

  • 1 l lekkiego białego wina,
  • ⅛ l araku,
  • sok i skórka z 2 cytryn,
  • sok i skórka z 3 pomarańczy,
  • 30 – 40 dag cukru,

Przygotowanie:

  1. Wino zmieszać z arakiem, wpierw dodać cukier, wycisnąć sok z cytryn i pomarańczy, odcedzić pestki, dodać otartą skórkę z pomarańcz i cytryn, wszystko razem ostrożnie zagotować.
  2. Podawać kiedy gorący w specjalnej wazie ponczowej.
  3. Jeżeli poncz jest zbyt mocny, można go rozcieńczyć chociażby gorącą wodą.

Print Friendly, PDF & Email
0 0 głosy
Article Rating
Kliknij i głosuj na artykuł
[Total: 0 Average: 0]

Powiązane zdjęcia:

Subskrybuj
Powiadom o
guest
0 komentarzy
Informacje zwrotne w linii
Zobacz wszystkie komentarze
0
Co o tym myślisz, proszę o komentarz.x