Napoje alkoholoweŚwiąteczne i karnawałowe

Porterówka

Porterówka

Tradycyjna wódka przygotowywana z ciemnego piwa i porteru, dojrzewająca, tym samym po upływie pewnego czasu uzyskuje swój doskonały smak.


Składniki:

Przygotowanie:

  1. Zmieszać piwo z porterem i najpierw rozpuścić w nim cukier.
  2. Dodać do tej mieszaniny (ale nie odwrotnie) wlać później powoli spirytus, powoli mieszając.
  3. Pozostawić wódkę na 3 – 4 dni, kiedy wytworzony osad opadnie na dno.
  4. Przesączyć wódkę przez lejek z watą.
  5. Wódka poprawia swój smak w miarę leżakowania.

Print Friendly, PDF & Email
0 0 głosy
Article Rating
Kliknij i głosuj na artykuł
[Total: 1 Average: 5]

Powiązane zdjęcia:

Subskrybuj
Powiadom o
guest
0 komentarzy
Informacje zwrotne w linii
Zobacz wszystkie komentarze
0
Co o tym myślisz, proszę o komentarz.x