Mięso - potrawyObiadSosy

Potrawka cielęca w sosie koperkowym

Potrawka Cielęca w Sosie Koperkowym,


Składniki:

Przygotowanie:

  1. Mięso opłukać, zalać wrzącą, osoloną wodą, gotować powoli pod przykryciem.
  2. Ugotowane mięso wyjąć, obrać z kości, pokroić w grube kawałki o średnicy 4 cm.
  3. Mostek i kark porcjować z kością.
  4. Przyrządzić sos koperkowy.
  5. Do sosu włożyć mięso, mocno zagrzać.
  6. Podawać na okrągłym, głębokim półmisku z ryżem na sypko lub kaszą perłową, kluskami kładzionymi i jarzyną z wody, jak marchewka, kalafior, kapusta włoska itp.

Print Friendly, PDF & Email
0 0 głosy
Article Rating
Kliknij i głosuj na artykuł
[Total: 0 Average: 0]

Powiązane zdjęcia:

Subskrybuj
Powiadom o
guest
0 komentarzy
Informacje zwrotne w linii
Zobacz wszystkie komentarze
0
Co o tym myślisz, proszę o komentarz.x