Potrawka cielęca w sosie koperkowym
Potrawka Cielęca w Sosie Koperkowym,
Składniki:
- 80 dkg mięsa z kością (mostek, górka, kark, łopatka),
- ½ l sosu koperkowego,
Przygotowanie:
- Mięso opłukać, zalać wrzącą, osoloną wodą, gotować powoli pod przykryciem.
- Ugotowane mięso wyjąć, obrać z kości, pokroić w grube kawałki o średnicy 4 cm.
- Mostek i kark porcjować z kością.
- Przyrządzić sos koperkowy.
- Do sosu włożyć mięso, mocno zagrzać.
- Podawać na okrągłym, głębokim półmisku z ryżem na sypko lub kaszą perłową, kluskami kładzionymi i jarzyną z wody, jak marchewka, kalafior, kapusta włoska itp.
Kliknij i głosuj na artykuł
[Total: 0 Average: 0]