Dania główneMięso - potrawyObiadWykorzystaj

Potrawka z podróbek

Potrawka z podróbek.

Podroby to faktycznie resztki z drobiu? Bynajmniej niekoniecznie. To mianowicie często najsmaczniejsze potrawy, jakie można sobie upichcić. Potrawka z podróbek jest też tego najlepszym przykładem. Spróbuj. Pycha!


Składniki:

  • 60 dag podróbek (z gęsi, kaczki lub indyka),
  • 20 dag włoszczyzny,
  • 5 dag cebuli,
  • liść bobkowy,
  • ziele angielskie,

sos:

  • 3 dag masła lub margaryny,
  • 3 dag mąki,
  • ½ l rosołu,
  • ⅛ l śmietany,
  • 1 łyżka siekanej zielonej pietruszki,

Przygotowanie:

  1. Oczyszczone, opłukane podróbki zalać wrzącą wodą, najpierw gotować pod przykryciem do miękkości, w połowie gotowania włożyć oczyszczone warzywa, przyprawy, zrumienioną cebulę, dogotować.
  2. Przyrządzić również jasnozłotą zasmażkę, rozprowadzić wywarem, zagotować.
  3. Włożyć pokrojone na małe kawałki podróbki, mięso skrzydeł oddzielić od kości.
  4. Wymieszać ze śmietaną, później mocno zagrzać.
  5. Wyłożyć na okrągły, głęboki półmisek, przybrać pokrojoną gotowaną jarzyną, dookoła obłożyć ryżem, kaszą perłową lub makaronem.
  6. Na koniec posypać siekaną zieloną pietruszką.

Print Friendly, PDF & Email
0 0 głosy
Article Rating
Kliknij i głosuj na artykuł
[Total: 0 Average: 0]

Powiązane zdjęcia:

Subskrybuj
Powiadom o
guest
0 komentarzy
Informacje zwrotne w linii
Zobacz wszystkie komentarze
0
Co o tym myślisz, proszę o komentarz.x