Potrawka z raków i jaj
Potrawka z raków i jaj.
Dziś podzielę się przepisem na doskonałe danie. Wykwintne, jak też i smaczne. Potrawka z raków i jaj, nie jest bardzo pracochłonna, a jednak efekt jest wspaniały. Możemy w ten sposób zaimponować znajomym, czymś naprawdę fajnym. Smacznego. 🙂
Składniki:
- 20 dag szyjki rakowe,
- 12,5 dag jaja,
- 1 dag masło rakowe,
- 3 dag masło świeże,
- 3 dag mąki pszennej,
- 10 dag śmietany,
- 2 dag zielonego kopru,
- 20 dag włoszczyzny,
- 1 dag soli,
Przygotowanie:
- Sporządzić wpierw białą zasmażkę, rozprowadzić wywarem z włoszczyzny w ilości około 600 ml.
- Dodać śmietanę i zakwasić do smaku.
- Do gotowego sosu dodać następnie szyjki i masło rakowe.
- Potrawę zagotować, zaciągnąć żółtkami i na koniec dodać siekany koper.
- Podawać z ryżem na sypko, ułożonym dookoła półmiska w kształcie rantu.
- Do środka wlać potrawkę i posypać w dodatku siekanym koperkiem lub papryką.
- Do gotowej potrawy dodać na koniec pokrajane krążki gotowanych jaj.
- Podawać z zieloną sałatą.
Kliknij i głosuj na artykuł
[Total: 0 Average: 0]