Przystawki

Potrawka z raków i jaj

Potrawka z raków i jaj.

Dziś podzielę się przepisem na doskonałe danie. Wykwintne, jak też i smaczne. Potrawka z raków i jaj, nie jest bardzo pracochłonna, a jednak efekt jest wspaniały. Możemy w ten sposób zaimponować znajomym, czymś naprawdę fajnym. Smacznego. 🙂


Składniki:

  • 20 dag szyjki rakowe,
  • 12,5 dag jaja,
  • 1 dag masło rakowe,
  • 3 dag masło świeże,
  • 3 dag mąki pszennej,
  • 10 dag śmietany,
  • 2 dag zielonego kopru,
  • 20 dag włoszczyzny,
  • 1 dag soli,

Przygotowanie:

  1. Sporządzić wpierw białą zasmażkę, rozprowadzić wywarem z włoszczyzny w ilości około 600 ml.
  2. Dodać śmietanę i zakwasić do smaku.
  3. Do gotowego sosu dodać następnie szyjki i masło rakowe.
  4. Potrawę zagotować, zaciągnąć żółtkami i na koniec dodać siekany koper.
  5. Podawać z ryżem na sypko, ułożonym dookoła półmiska w kształcie rantu.
  6. Do środka wlać potrawkę i posypać w dodatku siekanym koperkiem lub papryką.
  7. Do gotowej potrawy dodać na koniec pokrajane krążki gotowanych jaj.
  8. Podawać z zieloną sałatą.

Print Friendly, PDF & Email
0 0 głosy
Article Rating
Kliknij i głosuj na artykuł
[Total: 0 Average: 0]

Powiązane zdjęcia:

Subskrybuj
Powiadom o
guest
0 komentarzy
Informacje zwrotne w linii
Zobacz wszystkie komentarze
0
Co o tym myślisz, proszę o komentarz.x