Przekąski z mięsa i z drobiu
Przekąski z mięsa i z drobiu.
Przepisy na przekąski z mięsa zawarte w podstronach są w efekcie przeznaczone w proporcji wystarczającej na przyrządzenie potrawy dla czterech osób.
Mięsa pieczone i duszone w całości:
Mięso mielone i pieczone lub gotowane:
- różne rolady,
- galantyny,
- wszystkie pasztety,
- pieczeń rzymska (klops).
Mięso gotowane w całości:
Konserwy mięsne:
Pasztety:
Cielęcina:
Wędliny:
- szynka gotowana w całości lub baleron,
- szynka wędzona surowa (westfalska),
- szynka z dzika,
- surowy baleron,
- polędwica wędzona, zwykła i łososiowa,
- wszelkie rodzaje kiełbas, zwłaszcza tych o duże średnicy (krakowska, szynkowa, cytrynowa),
- różne kiełbasy suche (również kabanosy),
- kiełbasa biała (ugotowana lub upieczona),
- kiełbasa z gęsi,
- kaszanka, krupniok, kiszka pasztetowa i wątrobiana,
- różne salcesony,
- boczek pieczony,
- słonina wędzona z papryką (tzw. węgierska).
Kliknij i głosuj na artykuł
[Total: 0 Average: 0]