Pstrąg na niebiesko

Pstrąg na niebiesko.


Składniki:

Przygotowanie:

  1. Do głębokiego garnka najpierw wlać wodę i czerwone wino (w proporcji: dwie części wody na jedną część wina) , dodać odrobinę octu, sól i pokrojoną włoszczyznę.
  2. Gotować wpierw 10 minut, po czym zdjąć garnek z ognia i włożyć oczyszczonego pstrąga, który natychmiast zbłękitnieje.
  3. Na koniec postawić garnek ponownie na ogniu i gotować wolno na małym ogniu przez 30 minut (płyn nie może wrzeć).
  4. Następnie wyjąć pstrąga i posmarować masłem, żeby błyszczał.
  5. Podawać z majonezem lub też innym sosem nadającym się do ryb i kartoflami z wody. 

Print Friendly, PDF & Email
0 0 głosy
Article Rating
Kliknij i głosuj na artykuł
[Total: 0 Average: 0]
Subskrybuj
Powiadom o
guest
0 komentarzy
Informacje zwrotne w linii
Zobacz wszystkie komentarze
0
Co o tym myślisz, proszę o komentarz.x
()
x