Ciasto potrawyDesery i napojeWypiekane

Ptysie z pianą zaparzaną z sokiem owocowym

Ptysie z pianą zaparzaną z sokiem owocowym

Zawsze uwielbiałem ptysie zarówno ze śmietanę, jak i z pianą zaparzaną. Przepis prosty, ale efekt wspaniały! Nadziewane masą z sokiem owocowym np – porzeczkowym, wiśniowym, przybrane truskawką. Prawdę mówiąc WSPANIAŁE!


Ptysie z truskawką.

Przygotowanie:

  1. Przyrządzić i upiec ciasto według przepisu „ptysie z bitą śmietaną”.
  2. Upieczone, ostudzone ptysie przekroić, przełożyć masą z piany zaparzanej z sokiem owocowym.

Print Friendly, PDF & Email
0 0 głosy
Article Rating
Kliknij i głosuj na artykuł
[Total: 0 Average: 0]

Powiązane zdjęcia:

Subskrybuj
Powiadom o
guest
0 komentarzy
Informacje zwrotne w linii
Zobacz wszystkie komentarze
0
Co o tym myślisz, proszę o komentarz.x