Mięso - potrawyPrzystawki

Raki z wody

Raki z wody.

Jeżeli chcesz podać coś, co rzadko pokazuje się na naszych stołach, dodatkowo szukasz potrawy szybko przygotowywanej i łatwej, polecić można «Raki z wody». Są smaczne i faktycznie można nimi na pewno zaimponować.


Składniki:

  • 25 – 30 raków,
  • ½ łyżki kminku,
  • 1 pęczek koperku i zielonej pietruszki,
  • sól,

Przygotowanie:

  1. Raki umyć szczoteczką pod bieżącą wodą, następnie wrzucić do osolonej, wrzącej wody, włożyć koperek i opłukaną pietruszkę, dodać szczyptę kminku.
  2. Gotować zaś w wysokim rondlu pod przykryciem około 15 minut.
  3. Ugotowane raki odcedzić, ułożyć na półmisku grzbietem do góry.
  4. Przybrać zieloną pietruszką.

Print Friendly, PDF & Email
0 0 głosy
Article Rating
Kliknij i głosuj na artykuł
[Total: 0 Average: 0]

Powiązane zdjęcia:

Subskrybuj
Powiadom o
guest
0 komentarzy
Informacje zwrotne w linii
Zobacz wszystkie komentarze
0
Co o tym myślisz, proszę o komentarz.x