Rosół mięsny

Rosół mięsny – domowy


Składniki:

  • ¾ kg = ½ kury lub kurczę
  • po ½ kg – (z kostką)
    • wołowiny,
    • indyka,
    • cielęciny,
  • cebula,
  • 20 dkg włoszczyzny,
  • sól, pieprz, ziele angielskie – do smaku.

Przygotowanie:

gotowanie rosołu.
Gotowanie rosołu.
  1. Mięso opłukać, zalać zimną wodą (około 5 l) osolić,
    zagotować i dalej gotować na bardzo wolnym ogniu przez około godzinę.
  2. Dodać włoszczyznę, zrumienioną na płycie cebulę
    oraz kilka ziarenek czarnego pieprzu i ziela angielskiego.
  3. Gotować do miękkości.
  4. Mięso wyjąć, rosół przecedzić.
  5. Mięso można podawać w rosole jako osobne danie.
  6. Podawać z makaronem, farfelkami, knedlami itp.

Print Friendly, PDF & Email
0 0 głosy
Article Rating
Kliknij i głosuj na artykuł
[Total: 0 Average: 0]
Subskrybuj
Powiadom o
guest
0 komentarzy
Informacje zwrotne w linii
Zobacz wszystkie komentarze
0
Co o tym myślisz, proszę o komentarz.x
()
x