Rosół z ryby
Rosół z ryby
Składniki:
- 50 ÷ 60 dag ryby,
- 20 dag włoszczyzny,
- 5 dag cebuli,
- 2 l wody,
- pieprz, sól, liść bobkowy,
Przygotowanie:
- Rybę sprawić (Potrawy rybne), odgłowić, odciąć ogon i płetwy, odfiletować.
- Z głowy, kręgosłupa i jadalnych odpadków ryby oraz warzyw, zrumienionej cebuli i przypraw ugotować esencjonalny wywar.
- Włożyć następnie rybę do gorącego, osolonego wywaru, ugotować.
- Rybę wyjąć.
- Wywar przecedzić przez gęste sitko.
- Rosół z ryby przyprawić do smaku solą, gałką muszkatołową.
- Podawać z pasztecikami, pulpetami z ryby, łazankami, kruchymi paluszkami.
- Pozostałe mięso z ryby zużyć do sałatki, kulebiaka, pasztecików itp.
Kliknij i głosuj na artykuł
[Total: 0 Average: 0]