Rosół z ryby

Rosół z ryby


Składniki:

  • 50 ÷ 60 dag ryby,
  • 20 dag włoszczyzny,
  • 5 dag cebuli,
  • 2 l wody,
  • pieprz, sól, liść bobkowy,

Przygotowanie:

  1. Rybę sprawić (Potrawy rybne), odgłowić, odciąć ogon i płetwy, odfiletować.
  2. Z głowy, kręgosłupa i jadalnych odpadków ryby oraz warzyw, zrumienionej cebuli i przypraw ugotować esencjonalny wywar.
  3. Włożyć następnie rybę do gorącego, osolonego wywaru, ugotować.
  4. Rybę wyjąć.
  5. Wywar przecedzić przez gęste sitko.
  6. Rosół z ryby przyprawić do smaku solą, gałką muszkatołową.
  7. Podawać z pasztecikami, pulpetami z ryby, łazankami, kruchymi paluszkami.
  8. Pozostałe mięso z ryby zużyć do sałatki, kulebiaka, pasztecików itp.

Print Friendly, PDF & Email
0 0 głosy
Article Rating
Kliknij i głosuj na artykuł
[Total: 0 Average: 0]
Subskrybuj
Powiadom o
guest
0 komentarzy
Informacje zwrotne w linii
Zobacz wszystkie komentarze
0
Co o tym myślisz, proszę o komentarz.x
()
x