Dania główneMięso - potrawyPRZEPISY

Rozbratel z cebulą

Rozbratel z cebulą


Skład­niki:

  • 0,80 – 1 kg an­try­kotu (ko­tle­tów),
  • 6 dag tłusz­czu,
  • 2 dag mąki,
  • 10 dag ce­buli,
  • sól,

Przy­go­to­wa­nie:

  1. Mięso przy­go­to­wać jak na an­try­koty z tą róż­nicą, że cał­ko­wi­cie usu­nąć z niego ko­ści.
  2. Na czę­ści tłusz­czu usma­żyć ce­bulę, a po zdję­ciu jej z pa­telni na resz­cie tłusz­czu szybko usma­żyć roz­bra­tle, które po­da­wać na po­dłuż­nym pół­mi­sku, przy­brane sma­żoną ce­bulą.
  3. Rozbratel z cebulą po­da­wać z od­sma­ża­nymi ziem­nia­kami i ja­rzyną z wody oraz su­rówką z wa­rzyw.

Print Friendly, PDF & Email
0 0 głosy
Article Rating
Kliknij i głosuj na artykuł
[Total: 0 Average: 0]

Powiązane zdjęcia:

Subskrybuj
Powiadom o
guest
0 komentarzy
Informacje zwrotne w linii
Zobacz wszystkie komentarze
0
Co o tym myślisz, proszę o komentarz.x