PRZEPISY

Ryż sypki

Ryż sypki


Składniki:

  • 30 dag kaszy,
  • 3 – 4 dag tłuszczu,
  • 2 × tyle wody, ile wynosi objętość ryżu,
  • sól,

Przygotowanie:

  1. Ryż opłukać w dużej w dużej ilości zimnej wody.
  2. Ugotować (Kasza jęczmienna sypka), wyjąć, wyłożyć na półmisek.
  3. Podawać z sosem pomidorowym, grzybowym, koperkowym.
  4. Podaje się również jako dodatek do mięs z sosami.
  5. Z ryżu sypkiego przyrządza się różne zapiekanki, risotto z warzywami, z mięsem itp.
  6. Ryż można gotować na sypko z lekko zrumienioną cebulą i w tej postaci podaje się do szaszłyka.

Print Friendly, PDF & Email
0 0 głosy
Article Rating
Kliknij i głosuj na artykuł
[Total: 0 Average: 0]

Powiązane zdjęcia:

Subskrybuj
Powiadom o
guest
0 komentarzy
Informacje zwrotne w linii
Zobacz wszystkie komentarze
0
Co o tym myślisz, proszę o komentarz.x