Dania główneObiadPrzystawki

Ryż z jabłkami

Ryż z jabłkami

(kuchnia wschodnia)


Składniki:

  • 30 dag ryżu,
  • 2 średnie cebule,
  • 2 lekko kwaskowate jabłka,
  • 3 łyżki rodzynek,
  • 2 łyżki migdałów,
  • 10 dag pieczarek,

Przygotowanie:

  1. Cebulę drobno posiekać, jabłka obrać i pokroić w kostkę.
  2. Rodzynki opłukać, migdały obrać z łupinek, pieczarki pokroić w plasterki i przesmażyć w 5 łyżkach oleju.
  3. Całość doprawić do smaku solą, szczyptą cukru i łyżeczką przyprawy curry.
  4. Ryż wsypujemy do dużego garnka z osolonym wrzątkiem i gotujemy, aż będzie prawie miękki.
  5. Po spłukaniu zimną wodą i po osączeniu ryż łączymy z usmażonymi uprzednio dodatkami, przekładamy do gorącego piekarnika, by się dobrze zagrzał.
  6. Ryż z jabłkami podajemy gorący, jako wykwintny dodatek do smażonych mięs.

Print Friendly, PDF & Email
0 0 głosy
Article Rating
Kliknij i głosuj na artykuł
[Total: 0 Average: 0]

Powiązane zdjęcia:

Subskrybuj
Powiadom o
guest
0 komentarzy
Informacje zwrotne w linii
Zobacz wszystkie komentarze
0
Co o tym myślisz, proszę o komentarz.x