KolacjaPRZEPISYPrzystawkiŚniadanie

Rzodkiewka ze śmietaną i jajami

Rzodkiewka ze śmietaną i jajami


Składniki:

  • 20 dag rzodkiewki (2 pęczki),
  • 2 jaja (ugotowane na twardo),
  • ⅛ l śmietany,
  • 1 łyżka siekanego koperku,
  • sól,

Przygotowanie:

  1. Jaja obrać, posiekać.
  2. Rzodkiewkę umyć, odciąć ogonki, opłukać, otrząsnąć z wody, zetrzeć na tarce o dużych otworach, dodać pokrojone cienko liście młodej rzodkiewki.
  3. Połączyć ze śmietaną, siekanymi jajami i koperkiem, osolić do smaku.
  4. Przyrządzić bezpośrednio przed podaniem.
  5. surówkę, jak inne podawać do chleba.

Print Friendly, PDF & Email
0 0 głosy
Article Rating
Kliknij i głosuj na artykuł
[Total: 0 Average: 0]

Powiązane zdjęcia:

Subskrybuj
Powiadom o
guest
0 komentarzy
Informacje zwrotne w linii
Zobacz wszystkie komentarze
0
Co o tym myślisz, proszę o komentarz.x