Dania główneMięso - potrawyPRZEPISY

Schab peklowany pieczony

Schab peklowany pieczony


Składniki:

  • 80 dkg schabu,
  • 4 dkg tłuszczu,
  • 5 dkg cebuli,

Zalewa:
Szynka Peklowana Gotowana


Przygotowanie:

  1. Schab zapeklować (Szynka peklowana).
  2. Mięso wyjąć z zalewy,
    1. opłukać,
    2. osączyć,
    3. odrąbać kości kręgosłupa,
    4. włożyć na brytfannę o odpowiedniej wielkości, na rozgrzany tłuszcz.
  3. Oblać tłuszczem po wierzchu,
    1. włożyć obraną, pokrojoną w talarki cebulę,
    2. wlać 3–4 łyżki wody.
  4. Piec, często podlewając sosem i jeśli potrzeba, wyparowany sos uzupełniać wodą.
  5. Gdy schab jest miękki, wyjąć, pokroić w plastry, ułożyć na podłużnym półmisku.
  6. Podawać z grochem purée, z chrzanem z octem, z ziemniakami i kapustą cukrową lub kiszoną zasmażaną.

 

Print Friendly, PDF & Email
0 0 głosy
Article Rating
Kliknij i głosuj na artykuł
[Total: 0 Average: 0]

Powiązane zdjęcia:

Subskrybuj
Powiadom o
guest
0 komentarzy
Informacje zwrotne w linii
Zobacz wszystkie komentarze
0
Co o tym myślisz, proszę o komentarz.x