Dania głównePRZEPISY

Schab po wiedeńsku

Schab po wiedeńsku – obrumienić schab i piec przez 1 ½ godziny w piekarniku.

Składniki:

  • 1 kg schabu,
  • 3 dkg smalcu,
  • 2 ząbki czosnku,
  • 1 łyżeczka sproszkowanego kminku,
  • ½ szklanki rosołu,
  • 1 łyżeczka octu,
  • sól

Schab po wiedeńsku – przygotowanie:

  1. Wykrajać polędwicę usuwając kości,
    natrzeć czosnkiem roztartym z solą, posypać kminkiem, skropić octem.
  2. Pozostawić na godzinę.
  3. W rondlu lub na dużej patelni rozgrzać tłuszcz, obrumienić schab
    ze wszystkich stron i piec przez 1 ½ godziny w piekarniku, podlawszy rosołem.
  4. Mięso podlewać w czasie pieczenia sosem spod pieczeni.
  5. Upieczone mięso pokrajać w plastry i podawać polane sosem,
    z ziemniakami z wody, z sałatką z surowej kiszonej kapusty.
Print Friendly, PDF & Email
0 0 głosy
Article Rating
Kliknij i głosuj na artykuł
[Total: 0 Average: 0]

Powiązane zdjęcia:

Subskrybuj
Powiadom o
guest
0 komentarzy
Informacje zwrotne w linii
Zobacz wszystkie komentarze
0
Co o tym myślisz, proszę o komentarz.x