Ser ze śmietaną szczypiorkiem i rzodkiewką

Ser ze śmietaną, szczypiorkiem i rzodkiewką


Składniki:

  • 30 dag sera (twarogu),
  • ⅛ l śmietany,
  • sałata,
  • 1 pęczek rzodkiewki,
  • 3 łyżki siekanego szczypiorku lub cebulki ze szczypiorkiem,
  • sól,

Przygotowanie:

  1. Ser utrzeć ze śmietaną, osolić, dodać siekanego szczypiorku.
  2. Masa powinna być dość gęsta.
  3. Uformować niewielkie kotleciki, ułożyć na półmisku na opłukanych i otrząśniętych liściach sałaty.
  4. Przybrać rzodkiewką pokrojoną w talarki (liście młodej rzodkiewki cienko pokrojone można dodać do sera) i podawać na śniadanie lub na kolację.

Podawać do chleba.


Print Friendly, PDF & Email
0 0 głosy
Article Rating
Kliknij i głosuj na artykuł
[Total: 0 Average: 0]

Powiązane zdjęcia:

Subskrybuj
Powiadom o
guest
0 komentarzy
Informacje zwrotne w linii
Zobacz wszystkie komentarze
0
Co o tym myślisz, proszę o komentarz.x
()
x