Sernik na półkruchym spodzie

Sernik na półkruchym spodzie


Placek półkruchy z masą serową

Przygotowanie:

  1. Przyrządzić ciasto według przepisu „Placek półkruchy z marmoladą”.
  2. ⅔ ciasta rozwałkować w formie prostokąta na grubość 1 cm, podpiec.
  3. Przyrządzić masą serową, dodać pianę z białek, lekko wymieszać, nałożyć na podpieczony placek.
  4. Z wierzchu ułożyć skośną kratkę z cienkich wałeczków ciasta, posmarować rozmąconym jajem, nakłuć w wielu miejscach.
  5. Upiec w dobrze nagrzanym piekarniku, wyjąć, wyłożyć na stolnicę, gdy ostygnie pokroić w kwadratowe kawałki.

Print Friendly, PDF & Email
0 0 głosy
Article Rating
Kliknij i głosuj na artykuł
[Total: 0 Average: 0]
Subskrybuj
Powiadom o
guest
0 komentarzy
Informacje zwrotne w linii
Zobacz wszystkie komentarze
0
Co o tym myślisz, proszę o komentarz.x