Śledź po węgiersku

Śledź po węgiersku |

Jedną z tradycyjnych, wigilijnych potraw jest  «śledź po węgiersku».  Jest kilka dobrych przepisów na tą potrawę, tu jeden z lepszych, prostych i szybkich. Smacznego!


Składniki:

  • 1 kg płatów słonych śledzi,
  • 6 szt. cebuli (duże),
  • 3 łyżki octu,
  • 1 szklanka oleju,
  • 1­ łyżka cukru,
  • 1 liść laurowy, ziele angielskie,
  • ½ l pikantnego keczupu,

Przygotowanie:

  1. Cebulę zeszklić na oleju, dodać ocet, przyprawy, na końcu keczup, zagotować, wystudzić.
  2. Namoczyć śledzie przez 2 godziny.
  3. Pokroić je na kawałki, wymieszać z wystudzoną cebulą w zalewie.
  4. Włożyć do słoja.
  5. Spożywać następnego dnia.

Śledź po węgiersku
Śledź po węgiersku.
Print Friendly, PDF & Email
0 0 głos
Article Rating
Kliknij i głosuj na artykuł
[Total: 0 Average: 0]
Subskrybuj
Powiadom o
guest
0 komentarzy
Informacje zwrotne w linii
Zobacz wszystkie komentarze
0
Co o tym myślisz, proszę o komentarz.x
()
x