PRZEPISYPrzystawki

Śledzie w ostrym sosie

Śledzie w ostrym sosie

Śledzie można przyrządzać na wiele sposobów. Można je marynować, piec lub podawać w śmietanie. Można także przygotować samodzielnie śledzie w ostrym sosie. Poniżej znajdziesz sposób jak to zrobić poprawnie.

Składniki:

  • ½ kg śledzi solonych,
  • 2 jajka na twardo,
  • majonez,
  • śmietana,
  • chrzan tarty,
  • szczypiorek,
  • sok z cytryny.

Przygotowanie:

  1. Śledzie wymoczyć, odlać wodę.
  2. Przygotować sos, śmietanę wymieszać z majonezem, chrzanem, sokiem z cytryny, posiekanym szczypiorkiem i łyżką utartego na drobnej tarce buraka.
  3. Śledzie pokroić na mniejsze kawałki, ułożyć na półmisku polać sosem.
  4. Udekorować plastrami cytryny i piórkami szczypiorku.

Print Friendly, PDF & Email
0 0 głosy
Article Rating
Kliknij i głosuj na artykuł
[Total: 0 Average: 0]

Powiązane zdjęcia:

Subskrybuj
Powiadom o
guest
0 komentarzy
Informacje zwrotne w linii
Zobacz wszystkie komentarze
0
Co o tym myślisz, proszę o komentarz.x