PRZEPISYPrzetwory domowe

Śliwki kiszone

Śliwki Kiszone


Składniki:

Zalewa:


Przygotowanie:

  1. Umyte owoce przebrać, oberwać ogonki, ułożyć w garnku kamiennym albo w dużym słoiku.
  2. Dodać skórkę z chleba i wlać gorącą zalewę.
  3. Obciążyć talerzykiem, albo deseczką, tak aby śliwki nie wypływały z zalewy.
  4. Zostawić na 2 – 3 dni w temperaturze pokojowej, następnie wynieść do chłodnej piwnicy.
  5. Przetrzymać kiszonkę jak kiszoną paprykę.

Print Friendly, PDF & Email
0 0 głosy
Article Rating
Kliknij i głosuj na artykuł
[Total: 0 Average: 0]

Powiązane zdjęcia:

Subskrybuj
Powiadom o
guest
0 komentarzy
Informacje zwrotne w linii
Zobacz wszystkie komentarze
0
Co o tym myślisz, proszę o komentarz.x