Sos majonezowy oszczędny na kulu

Sos majonezowy oszczędny “na kulu”


Składniki:

Przygotowanie:


  1. Z masła i z mąki sporządzić białą zasmażkę, rozprowadzić ją ¼ l wywaru, zagotować.
  2. Sos powinien być gęsty (schłodzić, wymieszać dokładnie z surowym żółtkiem).
  3. Ucierać trzepaczką w kształcie rózgi w jedną stronę, wkrapiać olej.
  4. Przyprawić do smaku solą, cukrem, octem, można dodać trochę musztardy.
  5. Jeżeli potrzeba – rozrzedzić wywarem.
  6. Doskonale nadaje się do przyrządzania różnych sałatek.
  7. Sos majonezowy oszczędny: można najpierw utrzeć majonez z żółtka i z oleju, a następnie stopniowo dodawać ostudzoną zasmażkę.

Print Friendly, PDF & Email
0 0 głos
Article Rating
Kliknij i głosuj na artykuł
[Total: 0 Average: 0]
Subskrybuj
Powiadom o
guest
0 komentarzy
Informacje zwrotne w linii
Zobacz wszystkie komentarze
0
Co o tym myślisz, proszę o komentarz.x
()
x